12 Haziran 2013 Çarşamba

12 Haziran Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Gününde Çözüm Önerilerimiz

Küçük yaşta iş hayatına zorla atılan, emeği sömürülen ve eğitimlerinden alıkonulan küçük kardeşlerimiz için düşünce aşamasındaki projelerimiz:

  1. Maddi durumu kötü ve yoksul ailelerin çocuklarına okumaları için ailelerine Milli Eğitim Bakanlığı veya Başbakanlık tarafından aylık eğitim-öğretim masraflarını karşılaması amacıyla çocuk başına 150tl civari bir burs ödenmesi sağlanabilir.

  2. Maddi durumu kötü ve yoksul ailelerde işsiz olan baba ve annenin Çalışma Bakanlığı ve İşkur tarafından iş bulunması sağlanabilir.
  3. Toplum tarafından normal karşılanan çocuk işçiliğine ve istismarına yönelik Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sivil toplum kuruluşları ile birlikte hazırlanacak kamu spotu sorumluluk projeleri ve toplumun bilinçlendirme çalışmaları yapılmalıdır.
  4. Ülkemizde birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar eğitimin parasız olması ancak okul müdürlerinin katkı payı, hizmetli parası adı altında ücretlerin alınmaması ve yasaklanmasına dikkat edilmelidir.
  5. Çocuklara sorumluluk kazandırmayı amaçlayan okul içerisinde ücretli iş olanakları sunulabilir,örnek kütüphane sorumluluğu, okul nöbetçiliği gibi küçük işler verilerek sorumluluk kazandırılabilir.
  6. Bir diğer çözüm önerisi Kültür ve Turizm, Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma Bakanlıkları ve Sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle çalışan çocukların sanat,kültür etkinliklerinde tiyatro gibi faaliyetlerde yer alması ve bu çalışmalarda yer alan çocukların ihtiyaçlarının karşılanması gibi imkanlar yaratılabilir.
  • Unutulmamalıdır ki 18 yaşından küçük her insan bir çocuktur ve her çocuk özeldir çocukluğunu yaşamaya hakları vardır.
Not: Söz Konusu proje çalışma konuları hakkındaki her türlü hakkı gizli ve saklıdır.Kaynak gösterilmeden paylaşılması söz konusu yasal yollarımızı kullanma hakkımız gizlidir. Bilgilerinize

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder