12 Haziran 2013 Çarşamba

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü

Konya'da 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında "Çocuk işçiliğine hayır" yürüyüşü düzenlendi.

Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce organize edilen yürüyüşe onlarca çocuk ve aileleri katıldı.

Şatoform'dan başlayan ve Camlı Köşk'te sona eren yürüyüşte çocuklar, "Çocuk işçiliğine hayır" sloganı attı. Burada basın açıklaması yapan Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, geleceğin teminatı olarak yetişmelerine önem verilen çocukların faydalı alanlara yönlendirilmesi halinde başarılı bir birey olmalarını sağlanabileceğini söyledi.

Çocukların ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlayıp, doğru alanlarda gelişim göstermelerinin her duyarılı bireyin ve gelişen toplumun istediği hedef olduğunu vurgulayan Çelenk, "Yaz tatilinin başlamasıyla çocuklarımızı, bu tatil dönemini etkin bir şekilde geçirmelerini sağlamak adına, özellikle sosyal , kültürel ve sportif etkinlikler ile kurs programları düzenleyen kamu ve sivil toplum kuruluşlarına yönlendirelim" diye konuştu.

Çelenk, çocukların sokakta çalıştırılmasının, onlarla alışveriş yapılmasının, çocukların olumsuz davranışlarını etkilediğini ve onlara ciddi zarar verdiğini belirtti. Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce sokakta çalıştığı tespit edilen 127 çocuğa hizmet verildiğini ifade eden Çelenk, bu çocukların eğitime yönlendirilmesi, topluma kazandırılması için gereken maddi ve psikolojik desteklerin devam ettiğini aktardı.

Çelenk, şunları kaydetti:

"Sosyal bir problem olan çocuk işçiliğini önlemek için sokakta para kazanmalarını engellemek ve onlara para vermemek, çocuklarımıza sağlıklı, geleceklerine güvenle bakan bireyler olarak yetişmelerini amaç edinen merkezlere yönlendirmek toplumsal görevimizdir. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek hazırlamak adına onları istismar edilecek ortamdan uzak tutma yolunda genel bir bilincin oluşması arzusuyla dünyanın en büyük serveti olan tüm çocuklarımıza sağlıklı ve huzurlu bir çocukluk dönemi diliyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder